domingo, 29 de abril de 2007

Alella, 29 d'abril de 2007.


A dos quarts de deu va iniciar-se, com cada any, la trobada d’ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) del baix Maresme. Enguany la població amfitriona fou Alella, situada al sector meridional de la comarca i entre els vessants de marina de la Serralada Litoral -el turó d’en Mates (483 m d’altitud), a ponent i el turó d’en Colomer (257 m) i d’en Cabús (368 m) a llevant-. Per sota aquest darrer, el coll de Font de Cera comunica Alella amb el sector interior de la Serralada (Vallès Oriental).

L’acte va consistir en un generós esmorzar. A continuació, es va donar pas a una sèrie de parlaments per part d’alguns dels membres de la Presidència on es van escoltar noves propostes de millora general (algunes realitzades per l’ADF de Teià). La Presidència estava formada pels Alcaldes d’Alella i Teià (Andreu Francisco i Andreu Bosch), el President de la Federació d'ADFs del Maresme (Joan Aldrofeu), el President del Consell Comarcal (Pere Almera), el cap regional dels Bombers, un cap recent incorportat dels Agents Rurals i, finalment, representants de l’ABP de Premià dels Mossos d’Esquadra.

Les ADF que van assistir a l'event foren la de l'Alt Maresme, Burriac, La Conreria, Òrrius, Premià de Dalt, Serra de Marina, Serralada de Montalt, Teià, Tordera, Vallalta i Vilassar de Dalt.

Al final de l’acte es va repartir un obsequi per a tots els assistents, consistent en una samarreta, una llàmina, un pòster per colorejar, enganxines, tarjetons informatius sobre els compromisos de les ADF i un ampolla de xarel·lo amb DO d’Alella. Tot plegat fou un matí d’intercanvi d’experiències, de renovació dels llaços de solidaritat que uneixen totes les ADF a favor de la restauració dels espais degradats, la recuperació de fonts, la plantació i replantació d’arbres i arbusts, el manteniment de pistes i camins forestals, la sensibilització en aquesta matèria; i de noves propostes per la millora i protecció de la natura, la prevenció dels incendis forestals i el suport a l’extinció.

Com apunt final de l’aplec, podem concloure que s’ha afermat plenament la voluntat general per assolir tots els compromisos de les Agrupacions de Defensa Forestal i, tot i que aquesta trobada de germanor no ha posat punt i final a les tasques realitzades fins ara, esperem profundament que aquest estiu quedi de manifest la important tasca que voluntaris i voluntàries de les diferents ADF han estat i estan portant a terme.

Links d’interès relacionats a l’event:

http://www2.alella.org/ca/activitats/420781.html

No hay comentarios: