domingo, 24 de junio de 2007

23 de juny de 2007


Anàlisis de la revetlla de St. Joan.


Com és porta fent cada any, ens varem trobar els voluntaris de l’ADF per fer-nos la fotografia de germanor junt als vehicles que van cobrir la festivitat de St. Joan. A partir de les 18 hores es va iniciar el patrullatge mòbil i estàtic pel terme urbà i rural de Teià.

Es va detectar un sopar a la part del Mirador de la Cornissa i una foguera sense permís municipal al carrer J.Puigoriol cruïlla amb el carrer Fivaller de la qual es va passar avís a l’autoritat compentent i es va acordar amb els que l’havien promogut que s’anirien fent passades durant la nit per controlar-la.

Al voltant de les 19 hores es va rebre avís d’un incendi al costat de l’autopista C-32 al tram que travessa el pont de l’autopista des del carrer Alba de Liste (Teià) fins el Torrent de l’Ase (El Masnou). Tram que porta més d’un any en obres i que va impossibilitar l’accés amb el vehicle al punt d’inici de l’incendi.

Tot i que les causes d’aquest es desconeixen, es pensa que fou iniciat per algun objecte encés llençat per algun vehicle des de la mateixa autopista direcció Barcelona.

Des d’aquí es vol agraïr l’ajuda prestada per l’ADF de Vilassar -que es va personar al lloc dels fets des de l’autopista donant suport als Bombers- i també a l’agent rural que va col·laborar molt activament en la extinció de l’incendi.

A més, van dirigir-se al lloc Protecció Civil del Masnou, dues dotacions de Policia Local (PL) del Masnou -que una vegada van intervenir els Bombers van retirar-se-, un vehicle i 2 motos policials de Teià.

L’actuació de l’ADF de Teià fou gairebé immediata. Extingit el foc, es va controlar la encesa de la Flama del Canigó a la plaça de les Teixidores i Ordidores, sense produir-se cap incident. La resta de la nit va passar sense novetats destacables quant a foc respecta.

Es van remullar les fogueres al final de la nit. La que estava situada al parc de Vallbellida, posteriorment, fou engegada de nou per culpa d’algun veí que volia continuar la gresca i la xerinol·la i es va passar avís a la PL de Teià, que va ignorar el servei.

Així mateix, es va detectar que un grup de persones havia encés un petit foc prop d’unes plantes. Es va tornar a donar avís a la PL de Teià perquè identifiqués al grup de persones, ja que era un foc provocat i existia risc suficient de propagació. Altre vegada es va fer cas omís del requeriment al·legant que formava part de la mateixa flama del Canigó malgrat informar que la plaça era la mateixa però el lloc un altre.

Finalment, acabat el patrullatge de l’ADF el vehicle policial de Teià, va estacionar en el lloc on es guarden dos dels vehicles amb cuba de de l’ADF. Com que no es podia entrar a la base perquè havien col·locat el seu vehicle, es va haver d’alertar del fet. Als 30 minuts van comparèixer totes les patrulles i, després de trabes, van acabar retirant el seu vehicle.

Volem recordar que la feina de l’ADF és voluntària i que, per tant, no cobra per estar de guàrdia. Quan acaben, es tenen ganes d’estar amb les respectives famílies i no és que es disposi de gaire temps, perquè…LA NIT ÉS CURTA!! Que no el facin perdre.

No hay comentarios: