domingo, 10 de junio de 2007

Crònica dels dies 3 i 10 de juny de 2007

Les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) són associacions, sense ànim de lucre, formades per Ajuntaments, propietaris forestals, entitats consevacionistes i voluntaris, que tenen com a objectiu fonamental la protecció de la natura, la prevenció dels incendis forestals i el suport a l’extinció.

L’ADF de Teià no és cap excepció. És una associació formada per persones voluntàries que, sense lucrar-se econòmicament, treballa per conservar i protegir el paisatge i la natura teianenca i realitza tasques diverses com de desbrossament, poda, entre d’altres, per tal de minimitzar els riscs forestals i prevenir-los al màxim.

NO ÉS TASCA de les ADF recontruir les destrosses que es realitzen als REFUGIS, MINES, BASSES, etc, ni fer la substitució de les TEULES del refugi, ni desviar el curs de l’aigua per fer una FONT, ni la construcció d’ESPAIS DIVERSOS perquè la gent segui, gaudeixi de la vista o pugui fer un picnic còmodament en els BANCS i TAULES que hi ha. Sinó que és tot plegat una gentilesa realitzada per fomentar el contacte amb la natura i fer més còmode l’estada.

Des d’aquí es fa aquesta reflexió perquè es guanyi en civisme i es perdi en sorpreses. Recordem que l’estiu és l’època més difícil i conflictiva perquè és la temporada de màxima alerta quant a incendis forestals.
A la muntanya, no fem tonteries!!

No hay comentarios: